Kopenhagen: Designer Zoo

Plaats een reactie
Kopenhagen

Designer Zoo is een stijlvolle design store in Vesterbro. In de winkel kun je niet alleen Deens design kopen, je kunt ook meteen zien hoe het gemaakt wordt. Designer Zoo is vernieuwend; het is een werkplaats, winkel en galerie in één.

Geliefde design store

Het bijzondere concept van Designer Zoo is niet alleen populair bij toeristen, maar ook bij de locale bevolking en dat begrijp ik wel. De winkel aan de Vesterbrogade is een dynamische plek waar Deens design wordt gecreëerd en verkocht onder één dak.

Het assortiment van Designer Zoo is erg gevarieerd. Je kunt in de winkel onder anderen servies, meubels, sieraden en woonaccessoires kopen, gemaakt van verschillende materialen.

Designer Zoo Kopenahgen

Het meest bekende ontwerp dat verkocht wordt bij Designer Zoo is de ‘Boon tafel‘ van eigenaar en oprichter Karsten Lauritsen. Ben je niet op zoek naar meubels of woonaccessoires? Dan is Designer Zoo in elk geval een goede plek om op een leuke manier wooninspiratie op te doen.

Verschillende ontwerpers

Het personeel in de winkel bestaat uit de kunstenaars en ontwerpers zelf. Ze zijn erg vriendelijk en altijd bereid om gepassioneerd over hun eigen creaties te vertellen. Designer Zoo verkoopt producten van deze ‘in-house’ designers, maar ook van andere getalenteerde ontwerpers.

De acht ontwerpers die Designer Zoo runnen hebben allemaal verschillende specialiteiten: de één is goudsmit en maakt sierraden, de ander ontwerpt meubels en weer een ander maakt kunstwerken van glas. Dit zorgt voor een speels aanbod aan producten die mooi tentoongesteld wordt in de strakke, stijlvolle winkel.

Deens Design bij Designer Zoo Kopenhagen

Als je de winkel binnenkomt, loop je langs de tafels en schappen waarop sierraden en woonaccessoires zijn uitgestald. Van glaswerk en keramiek tot gouden ringen en gebreide kussens. Loop de trap midden in de winkel naar beneden en je komt terecht in de kelder, hier worden de meubels tentoongesteld en is de werkplaats gevestigd.

Exposities en workshops

Naast het verkopen en creëren van Deens design is Designer Zoo ook galerie. Ieder jaar host de winkel 4 tot 6 grote en kleine exposities. Tot slot biedt Designer Zoo zeven workshops aan. Een leuke tip voor wie langer in Kopenhagen blijft, of Deens design écht wil ontdekken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s