Laundromat Café Kopenhagen

Kopenhagen: Laundromat café

2 reacties
Kopenhagen

Dit hippe eetcafé in Kopenhagen is zeker een bezoek waard en niet alleen als je tijdens je stedentrip kleding moet wassen. In het Laundromat café hangt een fijne sfeer. Kom lekker tot rust met een spelletje backgammon en geniet van een kop goede koffie tussen de locals.

Café en wasserette

De naam van zegt het al, het Laundromat café is een combinatie van een eetcafé en wasserette. Het café is gezellig ingericht met oranje-bruine jaren ’70 lampen, vintage boeken en ouderwetse wasmachines.

Laundromat cafe

Het Laundromat is ooit begonnen als wasserette waar je tijdens het wachten op je was een goede maaltijd kon eten of een kopje koffie kon drinken. Dit zie je vooral in het café in Norrebro nog terug. De bar hier is bijvoorbeeld een grote boekenkast waar je tijdens je lunch een boek uit kunt pakken. Helaas voor ons zijn alle boeken in het Deens, maar geen zorgen; je kunt ook rustig een tijdschrift doorbladeren of een potje schaken of backgammon spelen onder het genot van een koel biertje op het terras. Ben je liever online? Bij het Laundromat heb je gratis Wi-Fi.

Een originele sfeer en een uitgebreid menu

In het Laundromat café hangt een ontspannen sfeertje. Het concept is vrij uniek in Europa en de ligging is uitstekend. Op een warme zomerdag is het een goede plek om vanaf het terras lekker mensen te kijken en te genieten van de zon.

Hyldeblomst drik

De menukaart van het Laundromat café is erg uitgebreid. Naast frisdrank en warme dranken zoals koffie, chai latte, thee of warme chocolade melk kun je er verse sappen, smoothies en milkshakes bestellen. Voor de liefhebbers: het Laundromat heeft een grote selectie bieren op hun kaart staan.

Wil je echt iets Deens proberen? Bestel dan ‘Hyldeblomst drik’. Dit verfrissende drankje, gemaakt van vlierbloesem is een echte aanrader.

Grote porties

Na ochtend struinen door de stad ben je wel toe aan een stevige lunch. Het eten bij het Laundromat café is erg goed. Mijn favorieten zijn de Laundromat clubsandwich (die zie je op de foto hieronder) en de burgers.

Laundromat clubsandwich

Het restaurant serveert grote porties. Zo krijg je bijvoorbeeld bij je sandwich heerlijke frietjes geserveerd. Naast lunch serveert het Laundromat café ook ontbijt, brunch en diner.

Carrot cake en een paar minpuntjes

Wat ik een beetje jammer vind is dat de bediening je bestelling op het terras niet komt opnemen. Zit je net lekker buiten in de zon, moet je naar binnen om de menukaart te halen en daarna weer terug om aan de bar je bestelling door te geven. Een ander nadeel zijn de kleine toiletten. Gelukkig maakt de huisgemaakte carrot cake het weer helemaal goed!

Carrot cake chai latte

Na de opening van het eerste café in Nørrebro was het concept zo’n succes dat er nog twee andere vestigingen in Kopenhagen zijn geopend. Je vind het Laundromat café op drie plekken in de stad (Gammel Kongvej 96, Elmegade 15 en Århusgade 38). Tijdens je stedentrip mag een bezoek aan één van deze drie cafés niet op je to-do-list ontbreken!

Advertenties

2 thoughts on “Kopenhagen: Laundromat café”

  1. Pingback: Kopenhagen: 8 ultieme lunchtips | Inside City Guide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s