Kopenhagen: Granola

Plaats een reactie
Kopenhagen

Café en restaurant Granola is één van mijn favoriete hotspots in Kopenhagen. Dit is de plek waar de jaren ’30 weer herleven. Laat je meevoeren naar een vervlogen tijdperk en het beste ontbijt en ijs van de stad.

Nostalgie

Granola ademt nostalgie. Het café heeft iets weg van een kruidenierszaak uit de jaren ’30. De geur van versgemalen koffiebonen, de lampen uit de Land Rover fabriek in Engeland en de Franse stenen vloer; het is allemaal een keer wat anders dan de cafés in Kopenhagen, ingericht met PH lampen en Deense Design meubelen. Het gezellige interieur is goed gecombineerd, zonder dat het rommelig wordt.

Granola

Gezellige drukte

In het café aan de Værnedamsvej is het eigenlijk altijd gezellig druk, zelfs op maandagochtend tussen 10.00 en 11.00 uur. De locatie van Granola is uitstekend. De Værnedamsvej staat in Kopenhagen ook wel bekend als ‘little France’ en doet zijn bijnaam eer aan met de verschillende winkels geïnspireerd door de Franse cultuur.

Granola2

Wat ik ook geweldig vind is de bediening. Het personeel is erg vriendelijk en gekleed in witte overhemden met zwarte vlinderstrikken en gladgestreken, zwarte sloven. Door de locatie, de sfeer en de speelse inrichting ziet het er netjes maar toch heerlijk ‘hipster’ uit.

Ontbijt en ijs

Als je in Kopenhagen buiten de deur wilt ontbijten is Granola echt de beste plek om dat te doen. Niet alleen volgens mij, maar ook volgens de Wallpaper* cityguide en Lonely Planet.

Het ontbijt menu is erg uitgebreid. Zo worden naast egg muffins, pannekoeken en havermoutpap ook typisch Deense gerechten zoals rødgrød med fløde pudding geserveerd. Met een lekker ontbijtje en de vers geperste sappen van Granola start je je dag in Kopenhagen op zijn best!

IJs

Het raam aan de straatkant van het café fungeert als ijssalon. Granola verkoopt absoluut het beste ijs in Kopenhagen! Het ijs wordt in de keuken van het restaurant zelf gemaakt en je krijgt het geserveerd met een slagroom topping en… een kers, heerlijk! Het café verkoopt maar vijf of zes smaken, maar de kwaliteit van het ijs is ongelofelijk goed.

Als je de dag niet begint met een ontbijt bij Granola, dan moet je de dag hier zeker afsluiten met een ijsje!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s