Kopenhagen: Cupcakes

Plaats een reactie
Kopenhagen

De Denen houden van zoetigheid. Croissantjes, taart, kaneelbollen; Kopenhagen is een heerlijke stad als je een echte zoetekauw bent. Bij verschillende bakkerijen en winkels worden cupcakes verkocht, maar waar vind je de lekkerste cupcakes van Kopenhagen?

Iedereen is gek op cupcakes! Zoals je wel begrijpt stond de zoektocht naar de beste cupcakes van Kopenhagen de afgelopen tijd hoog op mijn lijstje, zodat we na het harde studeren onszelf lekker konden verwennen met deze kleine gebakjes.

Agnes Cupcakes

De lekkerste cupcakes vind je zonder twijfel bij Agnes Cupcakes. De geur van verse gebakjes is onweerstaanbaar als je langs één van deze winkels loopt. Agnes Cupcakes is een originele cupcake bakkerij met een sterk concept. Bij de keten kun je kiezen uit cupcakes in twee maten: de gewone cupcake of een mini cupcake. De laatste is een uitkomst voor de ‘lekkere trek’ of als je verschillende cakejes wilt proberen.

De cupcakes die op het menu staan veranderen dagelijks, een goede reden dus om meerdere keren terug te komen. Elk cakeje is verrukkelijk en de verschillende smaakcombinaties zijn op een bijzondere manier samengesteld. Het handelsmerk van de keten is de gekleurde ster boven op de cupcake, hemelse perfectie.

Agnes cupcakes

Agnes Cupcakes’ zijn een cadeautje. Een take-away cupcake wordt letterlijk in een giftbox ingepakt. Hier boven zie je een foto van de ‘Blueberry cupcake’, mijn favoriet. Behalve de versgebakken cake en romige topping, proef je verse blauwe bessen aan de binnenkant van het cakeje.

Drink bij je cupcake een kop koffie van vers gebrande, biologische en faire-trade koffiebonen, één van de koffie specialiteiten zoals de ‘Red Velvet Mocha’ en de ‘Licorice Latte’ of laat je op een warme dag verrassen door de ‘cupshakes‘.

Je vind Agnes Cupcakes op drie plekken in de stad: aan de Sværtegade, in Torvehallerne en in het warenhuis ‘Magasin’.

Serenity Cupcakes

De cupcakes van Serenity Cupcakes zijn goddelijk! Hier wordt iedere cupcake ambachtelijk, en met heel veel liefde, in de bakkerij aan de Grønnegade bereid.

Serenity cupcakes

Wat Serenity Cupcakes zo speciaal maakt is dat er eigenlijk geen traditionele cupcakes worden verkocht. Je kunt bij Serenity elke dag kiezen uit een nieuw menu met smaken als: ‘Apple Blossom’, ‘Carrot Karma’, ‘Bohemian Raspberry’, ‘Rocky Mountain’ of ‘Autumn in New York’, daarnaast heb je bij iedere cupcake keuze uit twee toppings: meringue of roomkaas. Alle cupcakes worden vrolijk versiert en zijn een lust voor het oog. Op de foto hier onder zie je de ‘Red Liquorice Devil’ cupcake met roomkaas topping.

Red Liquorice Devil cupcake

De winkel is gezellig ingericht en de cupcakes worden geserveerd op het prachtige porselein van Royal Copenhagen. Drink bij je cupcake een heerlijke A.C. Perch thee of koffie van ‘The Coffee Collective‘. Natuurlijk kun je de cupcakes ook in een take-away box meenemen naar huis of het park om ze daar lekker op te eten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s