Kopenhagen: Strangas Dessert Boutique

Plaats een reactie
Kopenhagen

Voor de aller lekkerste macarons in Kopenhagen moet je bij dessert boutique Strangas zijn. Het sterke concept, de hemelse toetjes en de gastvrije eigenaar zorgen voor een heerlijke verwen ervaring.

Dessert Boutique

Strangas is een dessert boutique, een concept dat we in Nederland niet echt kennen. In deze ambachtelijke winkel verkopen ze de lekkerste taarten, macarons en andere zoetigheden. Heerlijk om op te eten in de gezellige conditori, mee te nemen naar huis of als je ergens op visite gaat.

In Amerika, Frankrijk, Spanje en Griekenland is het concept bekender, maar net als in Nederland is het concept in Denemarken ook nog vrij nieuw. Strangas is dan ook absoluut een unieke plek in Kopenhagen. De inrichting van de banketbakkerij is denk ik het best te kenmerken met Scandinavische eenvoud en een vleugje Franse romantiek. Het is een heerlijke plek om ontspannen te genieten van de lekkerste taarten en pastel kleurige macarons. Wie wordt daar niet vrolijk van?

Strangas Dessert Boutique

Bij Strangas wordt alles vanaf het begin in de banketbakkerij gemaakt, met natuurlijke grondstoffen. Het vakmanschap staat centraal in de dessert boutique, ieder stukje taart en elke macaron worden met liefde gebakken.

Natuurlijk moet je Strangas bezoeken om het gevarieerde aanbod van hemelse, zelfgemaakte taarten, warme chocolademelk, marshmallows en macarons, maar het is ook een fijne plek om even lekker te zitten tijdens je bezoek aan Kopenhagen. De banketbakkerij is stijlvol en gezellig ingericht en het personeel is enorm gastvrij. Vanuit de dessert boutique kijk je uit op het Søpavillonen, met goed weer is dit een ontspannen uitzicht waardoor je optimaal kunt genieten van de zoete creaties van Strangas.

Macarons

Elke dag worden bij de dessert boutique 10 tot 12 verschillende smaken macarons verkocht. De Strangas macaron is perfect. Het amandelkoekje en de vulling zijn allebei handgemaakt van de beste, natuurlijke ingrediënten met een vleugje chocolade om de zoete smaak in evenwicht te brengen.

Strangas Macarons

Hierboven zie je een foto van de ‘Rasperry’ en ‘Caramel Salt’ macaron. De laatste macaron was toch echt mijn favoriet. Wat mij beteft staat de ‘passievrucht’ macaron op de tweede plek en tot slot in mijn top drie: de smaak ‘aardbei basilicum’.

Naast deze variaties verkoopt Strangas macarons in standaard smaken zoals: chocolade, mokka en framboos. Ben je wat avonduurlijker? Probeer dan eens de zoethout of ‘Lemon & violet’ macaron.

Nikolaos Strangas

De eigenaar van de dessert boutique: Nikolaos Strangas is een super vriendelijke gastheer. Hij praat gepassioneerd over zijn bedrijf en producten. Als hij tijd heeft gaat hij zelfs bij zijn gasten zitten. Iets wat je in de meeste Noord Europese landen toch niet vaak ziet. Met dit concept heeft hij een luxe alternatief voor een banketbakkerij in Kopenhagen gecreëerd. Wat betreft Strangas Dessert Boutique heeft hij grootse ambities, wie weet horen we in de toekomst nog veel meer van hem!

Voor nu vind je Strangas Dessert Boutique op Åboulevard 7. Een hotspot die niet op je lijstje mag ontbreken tijdens je stedentrip naar Kopenhagen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s