Kopenhagen: Cadeauwinkels

Plaats een reactie
Kopenhagen

Ontdek de leukste winkels in Kopenhagen, hier slaag je zeker als je op zoek bent naar unieke Deense cadeaus. Geen grote warenhuizen of toeristische souvenirwinkels, maar kleine boetiekjes met originele producten en een bijzonder verhaal.

Kopenhagen heeft genoeg souvenirwinkels, op de Strøget vind je deze zelfs om de paar meter. Leuk natuurlijk, maar nog veel leuker zijn vaak de winkeltjes in straatjes achteraf. In deze blog vertel ik over zes winkels, met een gevarieerd assoritment, waar je tijdens je stedentrip kunt shoppen voor jezelf, of voor de thuisblijvers.

Liebe

Liebe is een gezellige Nordic homeware boutique met originele woonaccessories. Naast de leukste spulletjes voor in huis, kun je bij Liebe ook terecht voor tassen en sieraden. De cadeauwinkel is gevestigd in een kelder aan de Kompagnistræde, achter de Strøget.

Alles wat bij Liebe verkocht wordt is het eigen ontwerp van Susan Liebe. Boven de winkel bevindt zich haar atelier.

Liebe

Duurt het nog even voor je naar Kopenhagen gaat, maar wil je de handgemaakte sierraden van Liebe graag hebben? Goed nieuws: De ontwerpen van Liebe zijn in Nederland te koop bij Deensekroon in Eindhoven.

Bungalow

Pastelkleurige kaarsen, heerlijk geurende zeepjes en handbedrukte plaids, Bungalow is een cadeauwinkel met een opmerkelijk verhaal.

Bungalow

De inspiratiebron voor de eigenaresse van de winkel is het kleurrijke India, maar dan niet op een ‘Wereld Winkel’ manier. Alle producten die bij Bungalow worden verkocht hebben een eigentijdse vormgeving en moderne kleuren. Bij Bungalow kun je terecht voor allerlei cadeauartikelen; van iPad hoezen en businesscard houders tot toilettassen en sjaals. Kijk voor een overzicht van het assortiment op de website van de winkel.

Je vindt Bungalow in Nørrebro op de Ravnsborggade, nummer 17.

WAUW

Het Deens – Nederlandse design duo Sussi Krull & Maranke de Vos opende in 2006 WAUW-design aan de Læderstræde. In de stijlvolle winkel verkopen ze handgemaakt keramiek. Van porseleinen servies tot woonaccessoires. Bij WAUW-design staan vakmanschap en duurzame productie centraal.

Wauw

WAUW verkoopt verschillende productlijnen. De producten zijn vrij prijzig, maar van goede kwaliteit. Leuk om te weten: in een aantal cafés en restaurants in Kopenhagen wordt het servies van WAUW gebruikt.

Area store

Vergeleken met de andere winkels in deze blog is Area store meer een ‘urban’ winkel. Hier vind je hippe woonaccessoires en meubels. Bij Area store kun je ook goed terecht voor unieke kindercadeaus.

Area store

Je vind de Area store aan de Store Kongensgade 73, vlak bij Kongens Nytorv en paleizencomplex Amalienborg.

Plint

Bij Plint vind je alllerlei leuke hebbedingetjes. Van Lékué macaron kits, tot vintage setjes om fietsbanden te plakken.

Plint producten

Grote kans dat je deze winkel aan de Købmagergade niet met lege handen uit loopt.

Lisbeth Dahl

Van het Deense merk Lisbeth Dahl heb je misschien al vaker gehoord. Het concept is bekend in verschillende landen. Lisbeth Dahl is net als Plint gevestigd aan de Købmagergade. In de winkel vind je vooral cadeaus voor dames.

Lisbeth Dahl winkel

Ga je niet naar Kopenhagen maar wil je toch Lisbeth Dahl cadeau geven? In Nederland bestel je het merk gemakkelijk op Zalando.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s