Kopenhagen: Café Norden

1 reactie
Kopenhagen

In het hart van Kopenhagen vind je café Norden. Dit gezellige café is een goede plek voor een welverdiende sightseeing break. Geniet van een lekkere kop koffie, een frisse salade of een heerlijk stuk taart met uitzicht over Amager Torv.

Centrale ligging

Café Norden is een geliefde plek bij toeristen door haar centrale ligging, aan de Strøget. Na een ochtend sightseeing is het de perfecte plek om een hapje te eten. Het café verkoopt lekker eten gemaakt van goede, verse producten en je wordt vriendelijk geholpen door het personeel.

Cafe Norden Kopenhagen

De locatie van Café Norden is geweldig. Vanaf het terras kijk je uit over Højbro Plads, dit is één van de grootste pleinen van Kopenhagen. Het is het plein waaraan de flagship stores van o.a. Georg Jensen, Illums Bolighus, Louis Vuitton en Royal Copenhagen zijn gevestigd.

Het trendy café is gezellig ingericht met kussentjes en nisjes voor de ramen waarin je lekker kunt zitten. Heerlijk om even uit te rusten na het struinen door de winkelstraat. Het café telt twee verdiepingen. Probeer een plekje te bemachtigen voor het raam op de tweede verdieping, hier heb je echt het mooiste uitzicht over Amager Torv.

Brunch, lunch en diner

Café Norden is dus een goede plek om het Deense leven op straat te bekijken op een mooie zomer dag. In de ochtend serveert het café een brunch, maar zelf vind ik het vooral een super plek om lekker te lunchen. Dat begrijp je vast wel als je de foto van dit broodje met kaas en aubergine ziet.

Lunch cafe Norden Kopenhagen

Café Norden is elke dag geopend van 9.00 tot 24.00 uur je kunt er alleen niet tot heel laat eten, de keuken is namelijk open van 9.00 uur tot 21.00 uur.

Uitgebreid aanbod wijnen

Genoeg over de lunch, wat kun je hier drinken? Behalve smoothies, milkshakes, fris en verschillende bieren heeft Café Norden een uitgebreide selectie wijnen die je kunt bestellen aan de bar.

Bar cafe Norden Kopenhagen

Later op een zwoele zomeravond is het een leuke plek om te beginnen met een paar lekkere cocktails.

Een echte aanrader

De ultieme aanrader bij café Norden is de Chees cake! Deze heb je hier in twee varianten: strawberry en rasperry.

Cheescake cafe Norden Kopenhagen

De prijzen bij Café Norden zijn hoog (2 cola, een broodje en een stukje taart samen kosten bijna 40 euro), maar je betaalt natuurlijk ook voor de locatie en de porties zijn vrij groot. Hou er ook rekening mee dat je bij het café niet kunt reserveren. Je vind Café Norden aan de Østergade 61, in hetzelfde pand als Hay House.

Advertenties

One thought on “Kopenhagen: Café Norden”

  1. Pingback: Kopenhagen: 8 ultieme lunchtips | Inside City Guide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s