Kopenhagen: Nørrebro

3 reacties
Kopenhagen

Nørrebro ligt vlak bij het stadscentrum van Kopenhagen. In deze wijk vind je verschillende cafés, antiek winkels, kunstgalerijen en vintage modeboetiekjes. Als semi-local dacht ik: Wat is er nou leuker dan mijn eerste blogpost te schrijven over mijn favoriete plekken in onze eigen wijk?

Kunst, cultuur en cafétjes

Nørrebro is een hippe wijk met veel hotspots. In het weekend zijn de koffiebarretjes en straten gevuld met locals, die met hun Ray-Bans op en dikke wollen truien aan, buiten wat drinken en van het lente zonnetje genieten. Volgens mij kun je Nørrebro het best omschrijven als een creatieve wijk met een casual sfeertje; terrasjes die uit staan en kunst die op straat wordt geëxposeerd, zoals bij ‘Galeri Symbol’.

Art Gallery Symbol Kopenhagen

Nørrebro heeft veel unieke plekjes, maar deze vijf hotspots mogen tijdens je stedentrip in ieder geval niet op je to-do-list ontbreken!

1. Laundromat café

De naam zegt het al, het Laundromat café is een mix van een café en wasserette. De vintage boeken, oranje-bruine ‘jaren’70’ inrichting en het geluid van wasmachines op de achtergrond terwijl je je kipsandwich eet maken dit café toch heel bijzonder.

Laundromat Café Kopenhagen
Na de opening van het café in 2004 bleek het zo’n groot succes dat er een tweede en derde vestiging in de stad en een café in Reykjavik werden geopend. Inmiddels is het concept bekend in heel Europa en wat een luxe… wij wonen er praktisch boven!

2. Urban Room

De mintgroene Urban Room op de hoek van de Birkegade en Guldbergsgade is niet te missen. Urban Room noemt zich een accessoires winkel maar behalve woonaccessoires en sieraden worden in deze winkel ook kleding, kunstwerken en boeken verkocht. Het is de ideale plek voor als je op zoek bent naar een uniek, Deens cadeautje voor jezelf, of een stijlvol souvenir voor de thuisblijvers.

Urban Room Kopenhagen

Urban room verkoopt onder anderen merken uit Kopenhagen zoals kleding en accesoires van
Verivinci en POP CPH, maar ook welbekende merken zoals horloges van Triwa.

3. Weiz

Designerboetiek Weiz vind je aan de Guldbergsgade. Iedereen die mij kent weet dat ik gek ben op sjaals dus toen ik langs de etalage van dit boetiekje liep (die vol hing met prachtige patch sjaals), bestempelde ik de winkel al snel tot ‘walhalla’.

Weiz boutique Kopenhagen

Behalve sjaals, verkoopt Weiz luxe dameskleding en sierraden. Hier slaag je zeker als je op zoek bent naar een unieke jurk of een bijzonder paar oorbellen.

4. Kaffebar

Als je de Wallpaper* Kopenhagen gekocht hebt zal deze koffiebar je waarschijnlijk bekend voorkomen. Mode ontwerpster Stine Goya tipte de bar namelijk in deze stadsgids. De Kaffebar vind je aan de Elmegade. Het is de perfecte plek voor een snelle koffie.

Kaffee bar Kopenhagen

Overnacht je in Norrebro? Dan is de Kaffebar een goede plek voor een snel ontbijt. Drink je kop koffie op de bankjes voor de bar tussen de locals. Deze bankjes zijn na een middag struinen door de stad ook een heerlijke plek om lekker mensen te kijken.

5. Galleri Oxholm

Galleri Oxholm heeft drie locaties op de Ravnsborggade. Op iedere locatie vind elke drie weken een andere expositie plaats. De tijdelijke exposities zijn verdeeld over drie galerijen: Galleri Oxholm, Oxholm Hall en Oxholm Room. In de kelder van Galleri Oxholm is de vaste expositie gehuisvest.

Oxholm Hall - Art Gallery - Kopenhagen
In de kunstgalerijen van Oxholm voel je jezelf vrijwel gelijk op je gemak. Oxholm Hall is ingericht als een kantoorpand met expositieruimte, waarbij de kunst niet alleen geëxposeerd is in de expositieruimte, maar ook in de keuken en rondom het kantoor. De sfeer is ontspannen, creatief en je kunt rustig een kijkje nemen bij de verschillende exposities.

Galleri Oxholm Kopenhagen
De eigenaar van de galerij legde mij uit dat het doel van Galleri Oxholm is om kunst bereikbaar te maken voor iedereen. Dat doen ze hier ontzettend goed! Niet alleen worden de kunstenaars die exposeren in de verschillende ruimtes zorgvuldig uitgekozen, ook het aanbod van kunst is erg divers. Naast grote, duurdere kunstwerken, worden in de keuken van Oxholm Hall bijvoorbeeld kleine kunstwerken tentoongesteld. Deze zijn al te koop vanaf 500 DKK.

Advertenties

3 thoughts on “Kopenhagen: Nørrebro”

  1. Pingback: Kopenhagen: 8 ultieme lunchtips | Inside City Guide

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s