Introductie

Plaats een reactie
Kopenhagen

Na bijna drie maanden zijn Jasmijn en ik helemaal gesetteld in ons appartement in Norrebro. Kopenhagen is echt ‘onze’ stad aan het worden en we hebben al heel veel leuke plekken ontdekt waar ik natuurlijk artikelen over ga schrijven. In deze introductie krijg je een indruk van Kopenhagen en wat wij hier doen.

Hoe het allemaal begon…

Op 15 januari begon ons half jaar in Kopenhagen. Na een uurtje vliegen vanaf Amsterdam, kwam ik ’s avonds aan in de Deense hoofdstad. Ik kan het mezelf nog goed herinneren: -10, een laagje sneeuw, warme café’s gevuld met mensen en overal fonkelende lichtjes…

Dat was het begin van mijn semi-spontane plan om samen met Jasmijn naar Kopenhagen te vertrekken en hier te gaan studeren. Dus daar stond ik dan met mijn volgeladen koffers op de luchthaven… Gelukkig kwam onze huisgenoot Frederik mij halverwege de route ophalen om me naar ons appartement te brengen.

Ik moet heel eerlijk bekennen: Na een half jaar Amsterdam Zuid-Oost voelde het appartement vlak bij het centrum van de stad toch wel een beetje als ‘real-estate heaven’ en met die heerlijke gedachten viel ik dan ook in slaap.

Nørrebro Kopenhagen

Onze straat in Norrebro, Kopenhagen

Vanaf onze tweede dag hier, zijn Jasmijn en ik Kopenhagen aan het verkennen. Na drie maanden fietsen we (bijna) zonder te verdwalen door de stad en hebben we de leukste eettentjes, cafés en bezienswaardigheden ontdekt. Naast genieten van alles wat Kopenhagen te bieden heeft moet er natuurlijk ook hard gestudeerd worden, maar over alles wat we in onze vrije tijd ontdekken houd ik je via deze weblog op de hoogte!

Figures & facts

Wat feiten over Kopenhagen op een rijtje:

  • Kopenhagen bestaat uit 8 wijken: Het stadscentrum, Christianshavn, (Frederiksberg), Islands Brygge, Nørrebro, Østerbro, Slotsholmen en Vesterbro;
  • Vanaf het jaar 750 was Kopenhagen al een belangrijke stad voor de Vikingen;
  • De stad Kopenhagen is gesticht in het jaar 1167;
  • In Kopenhagen wonen meer dan 1,1 miljoen mensen (dat is iets minder dan eenvijfde van de Deense bevolking) en
  • Kopenhagen telt meer fietsen dan inwoners
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s